Maak een digitaal product

Kerstkaartje maken in Canva

Je gaat met je klas een digitaal kerstkaartje maken met de tool Canva. Met deze tool kun je een digitaal ontwerp maken zoals een logo, een poster, een instagram-post en ook een kerstkaartje. 

Stap 1
De leerlingen gaan eerst met behulp van het werkblad nadenken over de sfeer van hun kerstkaartje. Want er zijn uiteraard verschillende stijlen die je kunt gebruiken. Het werkblad helpt de leerlingen om sfeer te proeven. Elke vormgeving ziet er anders uit. Ze krijgen ook ruimte om hun eigen ideeën op papier te zetten met een schets. Het werkblad en de uitleg van deze opdracht vind je op het platform via deze link

Stap 2
In de bibliotheek vind je instructievideo's over de tool Canva. Jouw leerlingen kunnen deze video's ook bekijken in hun eigen leeromgeving van Basicly. Laat de leerlingen de video's bekijken of behandel ze klassikaal op het digibord. 

Stap 3
Zet deze leskaart voor de leerlingen klaar. De leerlingen maken aan de hand van een sjabloon, een titel, tekst en plaatjes voor hun eigen kerstkaartje. Het vormgeven is begonnen!

Stap 4
Klaar? Top! De leerling kan het kaartje downloaden als pdf of jpg. Je kunt er ook voor kiezen om de kaartjes digitaal te versturen. 

Fijne kerst!