Juni

Omschrijving van de tool:

Deze maand gaan we aan de slag met de camera app en de app Foto's. We gaan onder andere een foto die je gemaakt hebt aanpassen door er op te tekenen. 

Een camera app vind je op elke tablet en smartphone.
De app Foto's vind je standaard op de IPad en daarin kun je leuke dingen doen met de foto die je gemaakt hebt. 

Op een Android tablet is de app Galerij een beetje vergelijkbaar.

Op je Windowscomputer heb je heb je ook een app Foto's die je kunt gebuiken om de foto's te bewerken.

.

Video

Foto maken met IPad

Foto bewerken met IPad (app Foto's)


Hoe gebruik je Foto's in de klas?

De opdrachten hieronder kun je uitvoeren op elk device. 
Klik op de afbeelding om deze groot te openen.

30 creatieve opdrachten voor kinderen

Bovenstaande opdrachten komen uit de 30 creatieve opdrachten voor kinderen, die Apple speciaal maakte voor de periode onderwijs op afstand. Er zijn echter meer opdrachten en ook deze zijn erg leuk om in de klas te doen.

De activiteiten kun je doen met de ingebouwde functies van een iPad of IPhone. De activiteiten zijn ontwikkeld voor kinderen in groepen 1-4, maar kunnen eenvoudig worden aangepast voor oudere kinderen.

Everyone can create

Bij het project ‘Iedereen is creatief’ van Apple hoort een docenten­handleiding waarmee leerkrachten op elk niveau de creativiteit van leerlingen kunnen stimuleren. De hand­leiding voor de onderbouw bevat meer dan 300 ideeën om de lessen rekenen en wiskunde, taal­vaardigheid en literatuur, geschiedenis en sociale wetenschappen, natuurwetenschappen en pro­gram­meren te verrijken met interessante projecten.
Leerkrachten krijgen de beschikking over hulp­middelen waarmee ze deze projecten in hun bestaande lessen kunnen integreren. Er zijn beoordelingsrubrieken om leerkrachten te ondersteunen bij de evaluatie van werk met verschillende creatieve media.